Truls Mårtensson

keramik

21 september 2024 - 13 oktober 2024

Truls Mårtensson

 11 maj 2024

Truls Mårtensson försöker förstå världen, oftast genom keramik. I hans händer växer både sorgliga och humoristiska narrativ fram, dolda under lager av mer eller mindre kända referenser, inte sällan från populärkulturens värld. Utställningen på Väsby Konsthall handlar om döden. Tror han. Döden har nödvändigtvis inte varit mer närvarande i hans liv den senaste tiden. Han har bara börjat tänka mer på den. Truls tog examen från Konstfack 2022 och har sedan dess ställt ut i bl.a. Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Hans ateljé ligger i Gustavsberg.

Hitta hit

Fler utställningar på Väsby Konsthall

Fler utställningar

MONICA SJÖÖ

Den stora kosmiska modern

Konstnären, aktivisten, författaren och ekofeministen Monica Sjöö (1938–2005) förde i allt sitt skapande en kompromis...

 23 mar - 1 sep 2024

Moderna Museet Malmö, Malmö

Fler Gallerier/Museer i närheten