Galleri Knall

Galleri Knall

/media/mamgipuw/big-slider-galleri-interior-ny-1422.jpg

Christina Knall

Christina påbörjade sin konstnärliga bana med att utbilda sig på Konstfack, och gick där 1967 till 1971.

Christina har, sedan 40 år, sina tavlor permanent utställda på det egna GALLERI KNALL. Mellan 1971-1999 hette galleriet NILSSON & KNALL, då Ingrid Nilsson Olsson var Christinas kompanjon. Åtskilliga är de utsmyckningar för offentlig miljö, där konstverken ofta varit gobelänger.

Under åren har utställningarna på gallerier och muséer varit många i ett flertal svenska städer samt utomlands. I sitt måleri har Christina lagt in mycket positiva stämningar och i motiven lämnas stort utrymme för fantasin. Färgerna är laddade med glädje och lämnar definitivt inte betraktaren opåverkad. Stadsmotiven, i vilka Christina arbetar med ljuset och får fram fina stämningar med vackra dagra visar det Stockholm vi alla känner till.

Christina skapar också målningar med spännande fest- och restaurangmiljöer, som symboliserar livet när det är som bäst. I sina fruktmålningar med dekorativa inslag i vackra färger får fantasin flöda fritt. Olja, akryl, akvarell, digigraphie och grafik är i huvudsak de tekniker som Christina arbetar med i dag. 

Mycket av sin inspiration hämtar Christina från Frankrike. Ljuset från Provence och Rivierans typiska kustremsa med sina palmer och pinjer återspeglas ofta i hennes målningar. Bland referenserna finns en mängd svenska och internationella företag, svenska ambassader, statliga och kommunala myndigheter samt försäkringsbolag och banker.

Hitta hit

Aktuella utställningar