Konstakademien

/media/wivnq3ye/nikehallen-2.jpg

 

Välkommen till Konstakademien (Kungl. Akademien för de fria konsterna)

Bakgrund
Konstakademien är den äldsta av de kungliga akademierna och har funnits sedan 1735. Akademin flyttade in i det Sparreska palatset på Fredsgatan 12 i Stockholm år 1780. På den tiden var de två huvuduppgifterna att utbilda nya konstnärer och att vara en sammanslutning för etablerade konstnärer. Numera har undervisningen gått över till Kungl. Konsthögskolan som har sina lokaler på Skeppsholmen.

Öppet
Idag har Konstakademien öppet tis-lör kl. 11-16 med fri entré.

Utställningar
Det visas flera utställningar samtidigt med jämna mellanrum.

Antika skulpturer
Konstakademien äger en av Europas äldsta samlingar med gipsavgjutningar. Här finns kopior av skulpturer, konstverk, ornament och även en del originalverk. De äldsta är från 1690-talet och idag består samlingen av runt 900 verk. I Konstakademiens hus finns sedan 1890-talet ett 30-tal av de största, och även historiskt mest betydelsefulla, gipserna utställda. Dessa är alltid synliga och tillgängliga för besökare i huset.

Kafé
Ett besök på Konstakademien kan kombineras med en lunch, kaffe eller ett glas vin t ex i kaféet i en unik miljö omgiven med antika skulpturer.

Hitta hit

Aktuella utställningar

LENA CRONQVIST

- Sex decennier

LENA CRONQVIST SEX DECENNIER är en unik inblick i ett skapande som varit likväl tongivande som livgivande åt både konstn…

 16 mar - 27 apr 2024

Konstakademien, Stockholm

JULIA SJÖLIN

Cygnet

 16 mar - 27 apr 2024

Konstakademien, Stockholm

MIA MALMLÖF

RESERVAT

 16 mar - 27 apr 2024

Konstakademien, Stockholm