Hundsalong

Jurybedömd salong

16 mars 2024 - 14 april 2024

Hundsalong

 04 januari 2024

Hundsalong är en temasalong, öppen för alla tekniker utom akvarell. I Sverige efter pandemin har hundägandet ökat i antal och vi tänker att det fått effekter, även på bildskapandet.

Hundsalong är en temasalong, öppen för alla tekniker utom akvarell. Att Konsthallen väljer bort akvarell beror på att den tekniken uppmärksammas i vår egen Akvarellsalong (oktober 2024). Vi brukar växla mellan olika typer av salonger; 30×30, Höstsalong, Vårsalong, Julsalong, Efter pandemi…, Tecken i tiden, Får jag lov, Miniatyrer, Akvarellsalong…

I Sverige efter pandemin har hundägandet ökat i antal och vi tänker att det fått effekter, även på bildskapandet. Människor som aldrig haft hund började dyka upp på trottoaren, det borde ha fått följder!

Vi i Väsby Konsthall undrar hur konstnärer har uppmärksammat hundägandet och bjuder nu in till HUNDSALONG! Allt med hundanknytning välkomnas!

Det sägs att hunden är människans bästa vän så det blir spännande att se hur utställningen gestaltas. Alla har ju chansen att lämna in alster. Både hundskeptiker och dess vänner! Inlämning sker per post, eller personligen i Konsthallen onsdagen den 6 mars och söndagen den 10 mars. En jury väljer även denna gång vilka bidrag som kommer med. Ansökningshandlingar och regler finns i Konsthallen och på vår på hemsida.

Hitta hit

Fler utställningar på Väsby Konsthall

Fler utställningar

Peter Johansson - Souvenir

Med utställningen Souvenir tittar Peter Johansson tillbaka på flera av sina mest välkända verk – en resumé av närmare...

 2 mar - 24 mar 2024

Galleri Örsta, Kumla

Fler Gallerier/Museer i närheten