Torbjörn Länk

måleri

23 november 2024 - 15 december 2024

Torbjörn Länk

 11 maj 2024

En lek med okända

"Bild kommer ur bild, bakom varje bild döljer sig andra bilder, synminnen i en vindlande lång kedja av associationer. Grundmaterialet i mina målningar är mina egna foton på okända människor, fotograferade på gator och torg.
Jag bygger ett rum, en plats, ett nytt sammanhang åt den ofrivilliga modellen, försöker lyfta fram den anonyma människan och ge den, om än undanskymd, en plats i konsthistorien.

Jag använder mig av en teknik med rötter från 1600-talet; med tempera och snabbtorkande oljor i egentillverkad oljefärg. Och det är inte av romantiska eller nostalgiska skäl utan för att det är en mycket rationell teknik för de uttryck jag eftersträvar." /Torbjörn Länk

Hitta hit

Fler utställningar på Väsby Konsthall

Fler utställningar

Lars Tunbjörk

Lettland

Lars Tunbjörks okända fotografiska serie från Lettland lyfts nu fram i en utställning på Borås Konstmuseum.

 9 mar - 15 sep 2024

Borås Konstmuseum, Borås

Fler Gallerier/Museer i närheten