Curie Adelswärd - Origins

POPUP

Utställningen är avslutad! 21 maj 2024 - 5 juni 2024

Curie Adelswärd - Origins

 03 april 2024

Från Pietrasanta i Italien hämtade Michelangelo sin marmor, precis som Henry Moore och många senare konstnärer. Till det vita marmorberget vid kusten i Toscana kom också Curie Adelswärd (född i Korea och kom till Sverige som 13-åring) mer eller mindre av en slump och precis som mästarna före henne fångades hon av den världsberömda Carrara marmorn.

I denna utställning visar hon 7 + 2 skulpturala porträtt, alla föreställande kvinnor. I en samtid närmast förhäxad av mobiltelefonens aldrig vilande ström av selfies kan hennes verk framstå som ett sätt att protestera mot tidens slängighet. Det är ansikten i vila men det vilar också något tankfullt över Eva, Grace och de andra. 


Curie Adelswärd, Alex

Hitta hit

Fler utställningar på Galleri Glas

Fler utställningar

Kulturarvet digitalt

Upptäck kulturarvet digitalt. Slottssalar och tidigare utställningar kan upplevas hemifrån på dator eller i smartphon...

 2 feb - 31 dec 2024

Kungliga Slotten, Stockholm

I sista minuten

En stor bredd konstnärliga uttryck presenteras när deltagarna i Konst 2 från Eskilstuna folkhögskola visar sina sluta...

 15 jun - 1 sep 2024

Sörmlands museum, Nyköping

Fler Gallerier/Museer i närheten