Carl Michael, Maria och Anna von Hausswolff

Utställningen är avslutad! 9 mars 2024 - 31 mars 2024

Carl Michael, Maria och Anna von Hausswolff

 03 januari 2024

CM von Hausswolff (f. 1956) har verkat som kompositör, konstnär, författare och curator sedan slutet av 1970-talet. Hans verk har visats i de fiesta biennaler och sammanhang runt om i världen och de koncept som han rör sig runt brukar handla om arkitektur, hierarki, makt och röster från andra sidan. Han brukar också samarbeta med andra konstnärer som Leslie Winer, Jónsi, Leif Elggren, Hans-Joachim Roedelius och Corazon Amurao.
På Galleri Göteborgs Konstförening väljer han, troligtvis, att visa ett antal olika verk som berör monokromi och verklighet.

Maria von Hausswolff (f. 1985) pendlar mellan sitt arbete som konstnär och filmfotograf efter att ha studerat på Städelschule i Frankfurt och på Den Danske Filmskole i Köpenhamn. Hennes konstnärliga praxis är grundad i fotografi, performance och filminstallation där hon tar utgångspunkt i historieberättandets form och intresserar sig för tid, rum och mystik.

Anna von Hausswolff (f. 1986) är kompositör och bildkonstnär och har genom sin musik blivit en internationell artist som arbetar med ett utforskande av kontraster och gränser mellan det traditionsbundna och det experimentella. Hennes främsta instrument är piporgel och sång och i sin musikaliska praxis rör hon sig fritt inom olika genrer och medier.
I utställningen kommer hon presentera inspelad musik som inte kunnat släppas på grund av rådande politisk situation i världen samt en teckning som påbörjades under pandemin. Nyckelorden för Anna till denna utställning är undantag, mellanrum och hypotes.

Detta är deras första, och kanske enda, gemensamma utställning.

Hitta hit

Fler utställningar på Göteborg Konstförening

Fler utställningar

Henning Lemcke, trä

Kraft-experimentella observationer i trä

I sina objekt experimenterar Henning Lemcke i de föremål som omger oss och dess förhållande till oss i frågor som hie...

 12 okt - 10 nov 2024

Sadelmakarlängan, Österbybruk

Seed Stories - fotografier av Thierry Ardouin

Landskrona Foto visar utomhusutställningen Seed Stories med start den 1 maj i renässansträdgården vid Tycho Brahe-mus...

 1 maj - 24 okt 2024

Landskrona Foto, Landskrona

Fler Gallerier/Museer i närheten