Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum

/media/x3wmiupx/anderssunna_lyxenavattsamsas_2021_2021_borasartbiennial2021_photohendrikzeitler_2_web.jpg

 

Borås Konstmuseum är känt för sina nationella och internationella utställningar och profilerar sig på områdena samtidskonst och rörlig bild. Museet äger och förvaltar en stor konstsamling som omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst.

Museet består av tre våningar uppdelade i flera utställningsytor. Här kan du ta del av aktuell samtidskonst, fördjupa dig i Lars Tunbjörks gedigna fotoarv och prova på eget skapande i museets ateljé.

Borås Konstmuseum ansvarar också för stadens offentliga konst och arrangerar sedan 2008 konstbiennalen Borås Art Biennial (tidigare Borås internationella skulpturbiennal).

Borås Konstmuseum har genom sitt mångåriga engagemang för film- och videokonst uppdrag från Västra Götalandsregionen att samla, vårda och visa rörlig bild. Ett uppdrag museet förvaltar genom att visa videokonst på museet och genom att ta aktiv del i den rörliga bildens utveckling och möjligheter på museiområdet.

Hitta hit

Aktuella utställningar

Borås Art Biennial 2024

Layers Loops Lines

Det är med stolthet som Borås Konstmuseum för åttonde gången presenterar den internationella konstbiennalen Borås Art Bi…

 15 jun - 15 sep 2024

Borås Konstmuseum, Borås

Lars Tunbjörk

Lettland

Lars Tunbjörks okända fotografiska serie från Lettland lyfts nu fram i en utställning på Borås Konstmuseum.

 9 mar - 15 sep 2024

Borås Konstmuseum, Borås

Förnimmelser av tid

Verk ur samlingen

I den här utställningen presenteras ett urval verk ur Konstmuseets samling. Det är ett utsnitt som spänner över en lång…

 14 maj - 15 sep 2024

Borås Konstmuseum, Borås