Konstepidemin

/media/vdjbkqzd/vinter-22.jpg

Konstepidemin är ett konstnärsdrivet kulturcentrum och ateljéförening i Göteborg. Det är en av Sveriges största arbetsplatser för konstnärer i det fria kulturlivet. Här arbetar över 125 utövare från olika konstområden, allt ifrån bildkonstnärer till skulptörer, författare, musiker, filmskapare, skådespelare m.m.

Det är en plattform för konstnärliga projekt och utbyten – lokalt, nationellt och internationellt. Varje vecka arrangeras kulturaktiviteter, så som utställningar på Galleri Konstepidemin, teaterföreställningar, workshops för barn och unga, utbyten med gästkonstnärer, konserter, samtal, performances och mycket mer.

Platsen och byggnaderna

Konstepidemin ligger vid Linnéplatsen i centrala Göteborg och består av 14 byggnader omgivna av en stor park. Området var tidigare Göteborgs Epidemisjukhus men blev 1987 omvandlat till ett konstnärsdrivet kulturcentrum. Här finns nu ateljéer, lokaler för utställningar, teater, musik och pedagogisk verksamhet samt en restaurang och lokaler för gemensamma möten.

Organisation

I mer än trettio år har Konstepidemin varit en viktig hub och mötesplats för Göteborgs fria kulturliv. Det är en konstnärsdriven förening som utgår från medlemmarnas engagemang och idéer. Föreningen bidrar framför allt till att sprida kultur av hög kvalitét genom det publika programmet, men även genom att aktivt delta i och väcka angelägna diskussioner om konstens viktiga roll i samhället. 

Hitta hit

Aktuella utställningar