Bohusläns Museum

Bohusläns Museum

/media/znzimguv/1073288_566651360052225_1433638996_o.jpg

Du finner oss vid Bäveåns kaj i Uddevalla. Inuti huset ryms på två plan en mängd av upplevelser för dig som besökare. På entréplanet möts du av restaurang Kajkanten och vår omtyckta butik. Våningen inrymmer även utställningshallar för både kulturhistoria och samtidskonst, en båthall med vackra bohuslänska allmoge- och träbåtar samt ett lekrum för barnen. Museets övervåning innehåller våra permanenta utställningar med Bohusläns historia i fokus och en utställningshall med klassisk konst från mästare som bland annat Bruno Liljefors, Anders Zorn och Carl Fredrik Hill.

Ett levande kulturcentrum

Bohusläns museum är ett levande kulturcentrum med fri entré och öppet 361 dagar om året. Vi har ett stort programutbud.  Föreläsningar, musikaftnar, temadagar och spännande utställningar ger dig många anledningar till återbesök. Varje år visas flera tidsbegränsade utställningarAktiviteterna är många, vi har ca 400 programpunkter om året. För de leksugna finns Lekrummet där du kan gå ombord på Bohusläns mest ”svängda” ångare.

Hitta hit

Aktuella utställningar

Hej Havet!

Bohusläns museum välkomnar alla besökare med lekfullt sinne till vår nya familjeutställning Hej Havet! Utställningen pas…

 1 jul - 1 jul 2025

Bohusläns Museum, Uddevalla