THOMAS CARLUND

FÖRSONINGENS KRUMBUKTER

Utställningen är avslutad! 9 mars 2024 - 3 april 2024

THOMAS CARLUND

 06 mars 2024

"Det är i det nonfigurativa jag finner kontakt. Men ibland bjuder något ord in ett gäng tankefigurer."

- Jo det har ju gått ett tag nu… …sedan jag lämnade den sk konstvärlden. Jag har dock aldrig lämnat - själva konsten. Men jag hade min sista utställning just här. På Grafik i Väst. Innan jag lämnade in :) Så känns extra roligt att göra mitt återinträde på ”scenen” - just här!

Alla verk jag kommer att visa här är alldeles nya. Aldrig förr utställda. Urvalet har underställts de rent rumsliga möjligheterna och än mer: ”den bärande historien”… Alla verk är även intimt förenade i en enda arbetsprocess (inkluderande bl.a format, material och tekniker) även om den initiala tanken vara att redovisa - mångfald :) Utställningstiteln refererar till inre som yttre utvecklingsprocesser i mitt liv, men även det beroendeförhållande vi har till den värld vi lever i - samt gemensamt skapar (…även om det nu kan upplevas som allt annat än just ”gemensamt”…)

Kort sagt: ”EJ KRIG”, är inte fred. Och försoning inte samma sak - som förlåtelse. Och även om försoningen kan förfalla vara eftersträvansvärd - samt nödvändig - så torde utställningen snarare lägga sin vikt vid alla dessa av livets ”krumbukter” :)
OBS: Trots påsktid och allt: Denna utställning har ingen beröring med några som helst uttryck för en mer institutialiserad form av trosföreställningar. Trots titel :)

Hitta hit

Fler utställningar på Grafik i Väst

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten