JONATAN PIHLGREN

Vargtimme

4 maj 2024 - 15 september 2024

JONATAN PIHLGREN

 15 april 2024

I maj öppnar utställningen Vargtimme med Jonatan Pihlgren. Pihlgren arbetar främst med måleri, men även med skulptur och performance. Han har väckt uppmärksamhet för sitt expressiva måleri, unika stil och konstverk där vardagsmotiv möter infall, drömmar och fantasier.
I utställningen visas både tidigare och helt nya verk.

– Man kan säga att jag utforskar olika sätt att förstå vår verklighet. Jag försöker expandera berättelser och perspektiv på livet som jag finner intressanta. En del är mörka, andra är ljusa. Allt som möts i mig, i min mentala upplevelse av världen, möts på duken, säger Jonatan Pihlgren själv.

Jonatan Pihlgrens konstnärliga arbeten utforskar en krass verklighet full av ideal och tillkortakommanden. Många av hans målningar är personliga och har anknytning till hans eget liv. De visar berättelser om vår samtid och om en vardag full av känslor, om värme, kärlek, ångest och oro. Här framträder familj, vänner och djur där det verkliga plötsligt bryts upp i surrealistiska infall. Tillsammans bildar Pihlgrens verk en fängslande berättelse om konst, liv och skör manlighet.

Pihlgrens måleriska stil med intensiva färger bygger på en lager-på-lager teknik och är orädd, lekfull och originell. Inspirationen hämtar han både från litteratur, film och från konsthistorien. Den omfattande utställningen erbjuder en djupdykning i Pihlgrens konstnärskap, där över 160 målningar och skulpturer ställs ut, dels redan existerande verk, dels flera nya.

I den nya programserien Respons bjuds andra konstnärer och författare in till tolkningar och samtal i relation till Pihlgrens verk. Mer information om programaktiviteterna kommer.


Jonatan Pihlgren i sin ateljé. Göteborgs konstmuseum

Hitta hit

Fler utställningar på Göteborgs Konsthall

Fler utställningar

TRUE CRIME

True Crime

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer.

 17 nov - 17 nov 2024

Spritmuseum, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten