Förlängningar

26 maj 2024 - 4 augusti 2024

Förlängningar

 29 januari 2024

I utställningen Förlängningar på Landskrona museum förhåller sig konstnärerna Lotten Pålsson och Elisabet Svensson till materialen som förlängningar mellan hand, tanke och omvärld.

Ofta återkommande hos dem båda är grundläggande teman och ting som formats efter människans mått genom historien, så som verktyget, kärlet, hemmet. Former och begrepp som i utställningen visar sig lika handfasta som poetiska. Svensson arbetar främst med keramiska skulpturer, medan Pålsson växlar mellan fotografi, text, blålera och teckning. Genom kopplingar och associationer låter de i utställningen sina arbeten gå i dialog med varandra, skapa resonans och öppna upp för vidare associationer.

Elisabeth Svensson (f. 1952) har rötter i krukmakeriets användbara lergods och har via konsthantverket utvecklats till keramisk skulptör. Svensson har arbetat med ett flertal offentliga utsmyckningar och hennes verk har visats vid utställningar på bland annat Konstnärshuset, Stockholm, Kristianstads Konsthall, Rhööska museet, Svenska Kulturhuset i Paris.

Lotten Pålssons (f. 1977) arbete har en grund i fotografi och poesi och har på senare år utvecklats mot installation med varierande material och tekniker. Hennes verk har bland annat ställts ut på Röstånga konsthall, Galleri Format i Malmö, Karlshamns konsthall, Åstorps konsthall.

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Museum

Fler utställningar

Blixtsko: Examensutställning i fotografi HDK-Valand

Välkommen till Röda Sten Konsthall och examensutställning med kandidat- och masterprogrammet i fotografi vid HDK-Vala...

 4 maj - 26 maj 2024

Röda Sten Konsthall, Göteborg

Hantverksmöten - Peter Moëll Dammand

Projekt och utställningen ”Hantverksmöten” är skapat av designern och konsthantverkaren Peter Moëll Dammand tillsamma...

 24 feb - 8 sep 2024

Virserums Konsthall, Virserum

Fler Gallerier/Museer i närheten