Håkan Karlsson - En dag i taget

11 maj 2024 - 29 september 2024

Håkan Karlsson - En dag i taget

 11 april 2024

Välkommen till en fotoutställning med bilder från fotografen Håkan Karlsson som är 2022 års Nell Walden stipendiat.

 

Nyårsdagen 2019 togs bild 1 av 365. Det skulle bli en bild om dagen i 365 dagar. Under pandemin växte sedan projektet En dag i taget fram. Projektet är en retrospektiv fotodagbok, kronologisk i datum men inte i år. En bild för varje dag. I sina bilder rör sig Håkan Karlsson mellan Skåne och Frankrike. Det är bilder av miljö, vardag och människor - människor som gör sitt bästa med vad de har. Till utställningen har ett mindre urval gjorts.

Håkan Karlsson är 2022 års Nell Walden stipendiat. Stipendiet delas ut till en person som verkar i Nell Waldens anda. Håkan verkar i staden där Nell växte upp och arbetar ständigt för att lyfta kulturen i Landskrona. Han är verksam som redaktör för Landskrona Direkt sedan 2003 och driver även Galleri Direkt. 2020 fick han Landskrona Kulturstipendium och han medverkade i Landskrona Foto Festival genom Foto Friends åren 2022 och 2020 med utställningar på Galleri Direkt. 2016 och 2018 medverkade han i Landskronit som samlade lokala fotografer på Landskrona konsthall.

Den 11 maj hålls vernissage i Café Nell Walden på Landskrona musueum mellan klockan 12.00-14.00. Under vernissaget kommer Håkan Karlsson att säga några ord från scenen.

Plats: Café Nell Walden, Landskrona museum

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Museum

Fler utställningar

Tova Berglund

textil, skulptur

”Nallar. Sexy snowman. Stay away, send help. Klocka. Spöke."

 24 aug - 15 sep 2024

Väsby Konsthall, Upplands Väsby

Fler Gallerier/Museer i närheten