MIKAEL SOLEBRIS – SÅSOM I HIMMELEN SÅ OCK PÅ HÄLLEN

16 maj 2024 - 6 oktober 2024

MIKAEL SOLEBRIS – SÅSOM I HIMMELEN SÅ OCK PÅ HÄLLEN

 16 maj 2024

”Det jag har ägnat mig åt är i grund och botten ganska enkelt, bara man knäcker den kreativa och estetiska koden tillsammans med en god portion fantasi. Det handlar om abstrakta och kontrastrika motiv, som i ett svartvitt utförande ter sig som grafik. Det är motiv som framhävs allra bäst i det där vackert-väder-förhållandet som ofta råder under vår och sommar, men som ändå är medvetet utförda med en diffus anstrykning för att inte vid den första anblicken ”avslöja” motivens egentliga ursprung. Och de finns där jag älskar att vistas och finna ro – i skärgården, vid sjöar, älvar och tjärnar.

Allt tog sin början i maj 2021 på en klipphäll i norra delen av Vänern, vid Edsviken på sydvästra Hammarö, alldeles intill ett litet skär som är häckningsplats för mängder av måsar och trutar, och vad de lämnar efter sig – det är nämligen ur fågelspillning som jag hämtat alla dessa motiv. Måsfåglar, skarv, fiskgjuse och inte minst havsörn kom att utgöra mina bästa följeslagare under denna abstrakta, avkopplande och mycket roande, fotografiska resa. Huvudsyftet med detta fotoprojekt har varit att visa vilka oerhört vackra, och även många gånger märkliga, ting som naturen väljer att synliggöra för oss”./ Mikael Solebris

Service

  • Kafé

Hitta hit

Fler utställningar på Abecita Popkonst & Foto

Fler utställningar

Sommarsalong

Vernissage 1 juni kl. 12-15

 1 jun - 29 aug 2024

Hägernäs Strands..., Täby

Fler Gallerier/Museer i närheten