CUT THE CAKE, ARVIDA BYSTRÖM

4 april 2024 - 4 augusti 2024

CUT THE CAKE, ARVIDA BYSTRÖM

 13 mars 2024

CUT THE CAKE utgör Arvida Byströms första stora soloutställning på en svensk institution och utställningen utforskar den surrealistiska online-estetiken.

På de stora digitala plattformarna, där explicit sexuellt innehåll är frånvarande, blir allt som är det minsta okänt och obehagligt ofta och genast anklagat för att vara sexuellt. Denna koppling mellan det okända och sexualitet tenderar att sprida en negativ syn på sexualitet.

I CUT THE CAKE går Arvida på djupet kring ämnet och presenterar en fullmatad utställning med fotografier, skulpturer och videoverk.

Arvida Byström (född 1991, Stockholm) är en multidisciplinär konstnär känd för sin användning av hyperfeminin estetik. I hennes verk utforskar hon internets sociala och kommersiella påverkan i relation till teman såsom femininitet, identitet, kroppsbild, sex och teknologi. Genom huvudsakligen fotografi, video och skulptur dekonstruerar hon internets språk och utforskar komplexa ämnen. Redan i ung ålder blev hon en förebild på sociala medier och har sedan utvecklats till en som främjar unga generationers självuttryck.

Utställningen kombinerar komplexa samhällsfrågor med hyperfeminin estetik, neosurrealism och kontrasterar Dunkers kulturhus övriga utställningsplanering och skapar en spets för året 2024.

LÄS STAFFAN BENGTSSONS RECENSION AV UTSTÄLLNINGEN HÄR >>

 

 

Hitta hit

Fler utställningar på Dunkers Kulturhus

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten