Glitch

Katja Pettersson

19 april 2024 - 1 september 2024

Glitch

 21 december 2023

En separatutställning med konstnären Katja Pettersson, en av grundarna till designgruppen Front.

Relationen mellan människa och natur är ett övergripande tema i hennes arbete. På senare tid har hon arbetat inom det konstnärliga fältet, med flera större utställningar och många offentliga gestaltningar. Hennes största publika verk är Stadsmuseet i Stockholm Pixlad vattenspegel 2019, Sfumato till Kirunas nya Kulturhus 2022 och just nu arbetar hon med en gestaltning till ett torg i Väddesta som ska vara klart 2024. Med Front gjorde hon många utforskande projekt, där flera föremål numera ingår i de permanenta samlingarna på MOMA i New York, Centre Pompidou i Paris och V&A i London. Hennes verk finns även representerade på Malmö konstmuseum och Nationalmuseum. År 2019 valdes hon in Kungliga konstakademien.

Hitta hit

Fler utställningar på Värmlands Museum

Fler utställningar

Malin Grumstedt, keramik

Atmosfär

Malin Grumstedt gör kavlade kärlformer med inspiration från landskap och trädgård i glaserat stengods och infärgad po...

 29 mar - 28 apr 2024

Sadelmakarlängan, Österbybruk

Berit Lindfeldt

Nära jorden

Under våren presenterar Varbergs konsthall separatutställningen Nära jorden med konstnären Berit Lindfeldt.

 3 feb - 28 apr 2024

Varbergs Konsthall, Varberg

Fler Gallerier/Museer i närheten