Basutställning

Från Konstmuseets samling

Från Konstmuseets samling
8 september 2022 - 31 december 2023

Basutställning

 29 september 2022

Konstmuseets basutställning lägger stor tonvikt på det som gör museets samling helt unik, nämligen de fyra stora donationerna/depositionerna med verk Elli Hemberg, Anna Sjödahl, Christine Waller och Ester Henning.

Dessa fyra konstnärer har tillsammans fått ett eget våningsplan i museet som i sig är väl värt ett besök. Museets andra våningsplan genomsyras av museets normkritiska uppdrag vilket resulterat i en jämställd presentation av svenskt nittonhundratal fram till idag med verk av allt från Sigrid Hjertén och Siri Derkert via Kjartan Slettemark och Catti Brandelius till Saadia Hussain, Astrid Sylwan och Lars Lerin.

Hitta hit

Fler utställningar på Konstmuseet i Skövde

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten