Linda Holmer - Arches

17 februari 2024 - 26 maj 2024

Linda Holmer - Arches

 21 mars 2024

Linda Holmer är verksam i Göteborg som konstnär, tecknare och skribent. Teckningarna i utställningen »Arches« är främst skapade under pandemin 2021, ur en känsla av isolering och ensamhet, riktade mot kommunikation och kontakt.

Linda Holmer (f. 1971) är konstnär, tecknare och skribent, verksam i Göteborg. I sina teckningar arbetar hon med tecknandet som tillstånd, som ett sätt att se och vara närvarande på. Tecknandet är ett sätt för henne att knyta kontakt med platsen, med andra och med kroppen. Holmer tänker inte att hennes konst handlar specifikt om henne själv, utan om vad det är att vara människa och om naturen inom oss. Hon undersöker, bearbetar och förundras, lyssnar på ljuden i sin omgivning och sträcker på så vis sin närvaro ända till ljudkällan. Hon känner in upplevelsen av kroppen och hur omgivningen påverkar den. Det här blir som ett slags förstärkt närvaro, en form av meditation förankrad i linjen.

Holmer arbetar också tillsammans med andra i gemensamma teckningssessioner, ibland utomhus. Då uppstår en kontakt med och mellan andra människor. Med förutsättningslös lyhördhet och förundran växer teckningarna fram. Efteråt går hon på och bearbetar teckningarna och knyter samman alla dessa ”röster” i ett slags visuellt samtal. Kanske har även omgivningen varit medskapare med fläckar från blåbär eller avtryck av mossa. Teckningarna i utställningen »Arches« är främst skapade under pandemin 2021, ur en känsla av isolering och ensamhet, riktade mot kommunikation och kontakt.

Linda Holmer arbetar även som lärare på HDK-Valand (Högskolan för konst och design) i Göteborg och är själv verksam som bilderboksskapare. Då är hon särskilt intresserad av mellanrummen: mellan ord och bild, ord och kroppsspråk och bok och läsare.


Linda Holmer, Arches. Utställningsvy, Teckningsmuseet. 

Klicka här för att läsa intervju med Linda Holmer om utställningen Arches på Teckningsmuseet>>

Hitta hit

Fler utställningar på Teckningsmuseet

Fler utställningar

"Spår av händer"

En samlingsutställning av nio konsthantverkare

Spår av händer är en samlingsutställning i Galleri Lilla Huset 2-6 maj av nio konsthantverkare som använder teknikern...

 2 maj - 6 maj 2024

Galleri Lilla Huset, Skövde

Unknown Chanukiah

– Researching Blind Spots in the Collection

 7 dec - 1 dec 2024

Malmö Konstmuseum, Malmö

Fler Gallerier/Museer i närheten