Rian Designmuseum

/media/1ebdojky/rian.jpg

Rian är mer än ett vanligt museum. Verksamheten omfattar design, kulturhistoria och offentlig konst i Falkenbergs kommun. Museet fungerar som en mötesplats som för samman perspektiv och metoder från olika områden. Rian visar tillfälliga utställningar, förvaltar kulturhistoriska samlingar och miljöer samt ansvarar för konsten i kommunens offentliga rum.

Med gränsöverskridande arbetsmetoder vill Rian skapa upplevelser som berör och stannar kvar. Att både vårda och utveckla – och föra samman historien med samtiden – är en hjärtefråga för Rian.

Rian vill stimulera nyfikenhet, kreativitet och kunskapsbyggande. I våra verksamheter arbetar vi för att skapa tillgängliga och inkluderande mötesplatser för alla. Välkommen att upptäcka allt som ryms inom Rian!

 

Entré
Dagsbiljett – 40 kr
Årskort – 80 kr 
Fri entré under 19 år

Det är kostnadsfritt att besöka museets entréplan. Här finns Rians butik, Råttan Rias hörna, tidskriftshörnan, Projektrummet samt Swerl Coffee.

 

Sedan hösten 2022 driver Swerl Coffee museicaféet på Rian och serverar kaffe i flera olika former, allt från eget rosteri, samt bakverk, smörgåsar och glass. Det går också att köpa med sig rostade bönor hem. Caféet erbjuder förbokningar av lunch och fika för större sällskap, vid intresse kontakta Swerl på coffee@swerl.se

 

Hitta hit

Aktuella utställningar