Emilia Snövit Kickic

3 april 2024 - 29 juni 2024

Emilia Snövit Kickic

 19 mars 2024

Emilias konstnärliga resa började med skisser av hennes dagliga minnen. Hon övergick senare till akvarell- och akrylmålningar och när motiven blev alltmer komplicerade och stora, förberedde hon dem genom att göra minikollage, innan de hamnade på duken. Dessa minikollage fick så småningom sitt eget värde.

Emilia Snövit Kikic är född 1979 och uppvuxen i Sundborn, Dalarna. Idag bor och verkar hon i ett gammalt övergivet mentalsjukhus i Värmland. Genom att skapa berättelser från klipp, skisser och intrikata kollage fördjupar hon sig i människans psykes djup, inspirerad av sådana som Hilma af Klint och Carl Gustav Jung. Från sitt undermedvetna uppkommer symboler från drömmar och hennes bilder blir reflektioner av hennes inre världar. Det börjar alltid med urklipp som av någon anledning sticker ut och betyder något extra för Emilia. Processen innebär att noggrant handskära bilder från antika böcker och vintage-tidningar, för att sedan montera dem på hennes eget handtryckta papper. Detta hantverk, där ett kollage kan ta flera månader, fångar minnenas och drömmarnas essens och är en kontinuerlig utforskning av självet genom konsten.

Hitta hit

Fler utställningar på Ramhuset

Fler utställningar

Haky Jasim

Hem, Hav, Hopp

En reflektion över klimatförändringar, politiska konflikter och ekonomiska ojämlikheters påverkan på mänskligt liv.

 28 sep - 17 nov 2024

Trollhättans Kons..., Trollhättan

Jubileumsutställningen digitalt

Upplev utställningen i 360!

Besök utställningen ’Vasa till Bernadotte. Kultur i rikets tjänst’ hemifrån. Följ med in i Kungliga slottet och upple...

 7 sep - 31 maj 2025

Kungliga Slottet, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten