Berit Lindfeldt

Nära jorden

3 februari 2024 - 28 april 2024

Berit Lindfeldt

 23 januari 2024

Under våren presenterar Varbergs konsthall separatutställningen Nära jorden med konstnären Berit Lindfeldt.

Berit Lindfeldt gestaltar det till synes enkla och vardagliga.

Hon är skulptör och använder sig av en mängd olika tekniker och material. Allt från betong, lera, metall, gummi och trä, till assemblage, där hon varsamt sammanfogar delar av möbler och andra föremål hon funnit.

Lindfeldts arbete präglas av sökandet efter form. Hon vill upprätta en form för något genomlevt och ursprungligt. Ett minne, en erfarenhet, ett tillstånd. Som skulptör är hon lyhörd för vad formen hon arbetar med vill, vilken väg den ska ta för att bli en fungerande helhet. Valet av material och teknik behöver stå i samklang med den känsla hon vill förmedla.

I Lindfeldts verk blir oansenliga vardagsföremål fyllda med nya berättelser och minnen. Hon gestaltar hur det stora och det lilla kan kännas, det som är svårt att sätta ord på. I hennes verk blir det personliga något allmängiltigt. En mänsklig erfarenhet får en form.


Berit Lindfeldt, Nature morte, 2019. Foto: Mattias Lindbäck. Verket tillhör Göteborgs konstmuseum

Hitta hit

Fler utställningar på Varbergs Konsthall

Fler utställningar

Romantikens blick

 26 sep - 5 jan 2025

Nationalmuseum, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten