Örjan Norén

"Paint Floyd"

Utställningen är avslutad! 1 juni 2024 - 15 juni 2024

Örjan Norén

 21 maj 2024

Med energi från Vasarely och Pink Floyd växer vackra mönster, ramar, figurer, ihopkopplade små mosaikliknande ytor i lockande färger fram i Örjan Noréns konst...

Örjan Norén arbetade som tandtekniker när han plötsligt drabbades av stroke med afasi och gångsvårigheter till följd. Som ett led i rehabiliteringen deltog hon i en konstpedagog ledd målerikurs. Dessförinnan hade han inte målat ens ett streck – men upptäckte nu att hans matematiska och kreativa hjärna kunde räkna ut och skapa fantastiska konstverk. Sedan den kursen har han målat varje dag under fem år. På åttiotalet såg han en utställning med den ungersk franske konstnären Vasarely som tillsammans med Pink Floyd gjort stort avtryck och inspirerat hans konstnärliga uttryck. Under två veckor i juni visas Örjan Noréns skickliga, autodidakta och personliga måleri på Galleri Gauffinska Gården i Kristianstad med Vernissage lör 1/6 11-16

Hitta hit

Fler utställningar på Galleri Gauffinska Gården

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten