Vävland

24 februari 2024 - 1 december 2024

Vävland

 05 mars 2024

Vävstugan är inte bara en plats där vävningen står i centrum utan också samtalet och gemenskapen som gör att olika människor vävs samman. Det är en plats som ger människan möjlighet till att skapa tillsammans.

Virserums Konsthall gestaltar genom intervjuer och samtal med väverskor runt om i Småland har vi samlat betydelsen av vävstugan för orten de bor på och för människorna som nyttjar den. Den 24 februari öppnade utställningen som bjuder in dig som besökare in i en aktiv och levande vävstuga hos oss på Virserums Konsthall. Här möter du människorna som arbetar i vävstugor runt om i Småland. Deras samtal, deras glöd för hantverket, väven och vävstolen.

Projektet VÄV syftar till att synliggöra och lyfta vävstugornas betydelse och funktion i samhället, både historiskt, nutida och framtida. VÄV kommer arbeta i Kalmar-, Kronobergs- och Jönköpings län med fokus på vävstugor som finns på landsbygd eller på mindre orter. Projektet VÄV – vävstugan igår, idag och imorgon drivs av Virserums Konsthall genom stöd av Svenska Postkod Stiftelsen.

Hitta hit

Fler utställningar på Virserums Konsthall

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten