Matías Di Carlo - Intervall

4 januari 2024 - 10 mars 2024

Matías Di Carlo - Intervall

 09 januari 2024

Sommaren 2023 blev Matías di Carlos skulptur Crossroads del av Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur. I samband med att verket får ny placering i januari visar Artipelag en koncentrerad utställning med konstnären i Studion.

 

Matías Di Carlo konstnärliga uttryck domineras av abstrakta monumentala skulpturer, i beständiga material som cortenstål, aluminium, järn och betong. Naturen är en viktig utgångspunkt för Di Carlos praktik, men hans verk för också tankarna till såväl japansk pappersvikning som till minimalismens skulpturala språk.

Under de senaste åren har Matías Di Carlos verk fått alltmer uppmärksamhet, både internationellt och i Sverige. Innan Crossroads blev en del av Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur visades den på Vanadisplan i centrala Stockholm.

Matías Di Carlo är född 1978 i Buenos Aires, men verksam i Málaga, Spanien. I sitt arbete hämtar han inspiration från flera skilda discipliner, med ett säreget uttryck som resultat. Han är fjärde generationen som arbetar med konstnärligt järnsmide, men har även arbetat med arkitektur och landskapsarkitektur i Patagonien, Argentina.

Utställningen på Artipelag omfattar både skulpturer och teckningar. Den ger därmed både en introduktion till Di Carlos konstnärskap och nya infallsvinklar till Crossroads, som i början av 2024 får ny placering på ängen vid parkering Lillemor.

Hitta hit

Fler utställningar på Artipelag

Fler utställningar

Kulturarvet digitalt

Upptäck kulturarvet digitalt. Slottssalar och tidigare utställningar kan upplevas hemifrån på dator eller i smartphon...

 2 feb - 31 dec 2024

Kungliga Slotten, Stockholm

ULF LUNDKVIST

Det är kul att hålla på

 25 nov - 17 mar 2024

Arbetets museum, Norrköping

JAG ÅNGRAR ALLT! (Leif Eriksson 1939—2019)

Konstnären Leif Eriksson var en central gestalt inom den svenska konceptkonsten. Nu presenterar Ystads konstmuseum "J...

 9 dec - 7 apr 2024

Ystads konstmuseum, Ystad

Fler Gallerier/Museer i närheten