Hip-Hop: Consious, Unconscious


20 oktober 2023 - 4 februari 2024

Hip-Hop: Consious, Unconscious

 08 november 2023

Hiphopen föddes för 50 år sedan i Bronx. Det firar Fotografiska med en ny utställning med
200 fotografier från 50 år av amerikansk hiphop-historia.
Här rör vi oss från 70-talets gräsrotsrörelse i New York till dagens globala miljardindustri, med verk av några av världens mest kända fotografer och unika porträtt på hiphopscenens största stjärnor. 

FRÅN GRÄSROTSRÖRELSE TILL MILJARDINDUSTRI
Från en då omedveten gräsrotsrörelse till en nu global, och högst medveten, miljardindustri. I samband med att hiphopgenren fyller ett halvt sekel visas nu 50 år av musikhistoria på Fotografiska Stockholm. Hip-Hop: Conscious, Unconscious är en retrospektiv fotoutställning med fokus på den amerikanska musikscenen, med allt från de allra tidigaste bilderna av 70-talets spirande hiphopscen till nutida porträtt av några av världens mest dyrkade artister.

I utställningen medverkar över 50 fotografer varav flera välkända namn som Martha Cooper, Jonathan Mannion, Janette Beckman och Campbell Addy.

Artister som syns är bland andra Nas, Mos Def, Wyclef Jean, Lauryn Hill, Erykah Badu, The Roots, Christopher “Biggie” Wallace, Run DMC, Wu-Tang Clan, Mary J. Blige, Missy Elliott, Queen Latifah, Kendrick Lamar och många fler.

LÄS MER HÄR >>

Wyclef Jean and Lauryn Hill, East Harlem, New York City (1993) © Lisa Leone

 

Service

  • Restaurang
  • Bar

Hitta hit

Fler utställningar på Fotografiska Stockholm

Fler utställningar

ERIC CUNG

– LOST IN (M)ORBITAL THOUGHTS

 28 sep - 21 jan 2024

Abecita Popkonst..., Borås

Fler Gallerier/Museer i närheten