Ulf Johan Härd

/media/fl5b0xhi/vardagspussel.jpg

Född 1958 i Lund.

Konst har alltid varit en central del av min identitet. Redan från barndomen kände jag mig hemma i den kreativa världen av färg och form. Det var här min fantasi fick fritt utlopp, och jag upplevde en känsla av frihet som präglade min konstnärliga resa. I mina tidiga tonår bestämde jag mig för att bli konstnär, ett beslut som kändes naturligt då jag hade ägnat mig åt att rita och måla så länge jag kunde minnas – vardagslivet, globala händelser och motiv ur min egen fantasi.

Mitt konstnärskap präglas av färgrikedom och en djup innehållsrikedom. Varje målning bär på en detaljrik egen berättelse, grundad i en inre drivkraft att förmedla något – en tanke, en känsla, en åsikt. För mig är konsten ett sätt att kommunicera, en form av dialog där penseldragen och färgernas lek skapar ett språk som når bortom orden.

Genom åren har jag haft förmånen att ställa ut min konst i olika länder. Utöver Sverige har mina verk nått ut till Danmark, Frankrike, Tyskland, Västindien och USA. Denna möjlighet att dela min konst internationellt har gett mig en bredare publik och öppnat dörrar till olika kulturer och perspektiv. Varje utställning blir en ny plattform för mig att dela mina tankar och känslor genom konstens värld, och jag ser fram emot att fortsätta min resa inom denna fantastiska och gränslösa konstnärliga sfär.

Utbildning: Under 80-talet gick jag på en privat konstskola i Liège, Belgien. Jag har också arbetat som lärling hos olika konstnärer i Belgien, Holland och Frankrike under 4 år.

 

Hitta hit