Peter Eugén

/media/nt2al44c/img_8527.jpg

Som 6-åring steg jag in i min farfars ( Sven Eugén ) ateljé och blev helt tagen. Jag fascinerades av den harmoniska stilla miljön. Ensamheten. Lukterna. Ett sofistikerat kaos av färger, tavlor och diverse material, som ändå var organiserat på ett sätt som bara en konstnär förstår. När jag lämnade ateljen visste jag direkt vad jag var ämnad till att göra med mitt liv. Ca 40 år senare lever jag min dröm som verksam konstnär.

Min verksamhet numera bedrivs av akvarellmåleri till större del, då i kombination med utställningar och Workshops / kurser. Både fysiska och online.

Jag är även Designer och har ett eget klädmärke sedan några år.

Med över 70 separatutställningar i Sverige & utomlands har jag etablerad mig i konstbranschen både som konstnär & designer.

Jag har även jobbat med porträttmåleri en stor del av mitt liv och har haft kunder som Bruce Springsteen, Sean Connery, Phil Collins, Danny Trejo för att nämna några.

De senaste 10 åren fokuserar jag på Akvarellmåleri och min inspiration härstammar från min uppväxt på den Norrländska landsbygden. Mina näckrosakvareller kännetecknar mitt måleri och har sedan starten varit en central punkt i mitt måleri.

” Akvarellmåleri är lite som en fylla. Du har höga förväntningar. Du har jävligt kul. Du tappar kontrollen. Och dagen efter så upptäcker du röran” // Peter Eugén

Hitta hit