Kajsa Odelid

/media/fxtlykcv/_20230910_154253.jpeg

Så länge jag kan minnas har bildskapande varit en viktig del av mitt liv. Under många år har jag aktivt och medvetet arbetat med konstnärligt uttryck vid sidan av mitt yrkesarbete och sedan jag blivit pensionär ägnar jag än mer tid åt detta. Jag har en egen ateljé "Ateljé Sunnan" i Lund, som jag delar med några konstnärskolleger. Här arbetar vi och har utställningar. I verksamheten ingår också en större grupp av konstnärer som träffas regelbundet varje vecka för att måla och inspireras tillsammans.

Jag är medlem i VSKG och brukar ställa ut vid konstrundan varje påsk. Då har jag öppen ateljé antingen i Ateljé Sunnan eller i min ateljé i mitt sommarhus i Björkhagen utanför Ängelholm. Jag ställer även ibland ut i samband med VSKG:s samlingsutställningar och har egna utställningar i olika sammanhang.

Jag målar huvudsakligen i akryl, ibland med element av papperscollage och strukturskapande material.

Inspiration får jag från naturen, från människor, relationer och minnen. Måleriet är för mig ett eget språk som förmedlar känslor och stämningar. När det fungerar når det längre än ord och blir en personlig upplevelse för betraktaren. Budskapet kan vara mer eller mindre tydligt och alltid mångtydigt.

Jag kommer att ställa ut  i samband med KonstHelg Lund 2023 i Ateljé Sunnan, den 14 okt kl 17-22 och den 15 okt kl 12-17. Mina  ateljékolleger kommer då också visa sin konst.

 Är du intresserad av att se min konst vid något annat tillfälle går det bra att kontakta mig så kan jag ordna en visning, tel 070 540 66 83 eller e-post odelid@mail.se.

Hitta hit