Camilla Eltell

/media/hw1fldzd/camilla-eltell-konst-o-design-1.jpg

Måleri och bildkonst har följt mig sedan tidiga år och har blivit en central del av mitt liv, både som personlig utforskning och som en del av mitt yrke. Gränsen mellan fritt konstnärligt arbete och ena sidan, och arbete på uppdrag med ett visuellt och kommunikativt syfte och andra, ger en variation som berikar mitt eget arbete och tillför mervärde för mina kunder.

Främst har jag utvecklat min målarstil på egen hand under flera år, men jag har även genomgått utbildning på Beckmans school of design, fristående kroki- och målarkurser, samt fått värdefull vägledning av konstnär Inga Björstedt i Vallåkra, Skåne, som arbetar i flera praktiker, teckning, måleri, textil och installationer. 

Min målarstil är intuitiv och omfattar både abstrakta och figurativa element med naivistiska former och figurer i rörelse. Jag utforskar interaktion och kommunikation mellan figurer och objekt med, få eller flera lager, mycket kontrast och mättade färger. Mitt utforskande är i mötet mellan individ och i människors inre strider och drivkrafter eller som fritt tolkade landskap där ute och inne är obestämt. Några har beskrivit mitt måleri som musikalisk eller lyriskt med rytmiska former och rörelser.

Jag gör originalkonst i mixed media eller enbart akryl, på varierade underlag, fiberduk, papper, linneduk och träpannå, men skapar även muralmålningar på beställning. 

Sedan jag blev antagen till Värmdö Konstnärer år 2003 har jag regelbundet ställt ut mina verk, främst på Värmdö men även på The Brick Lane Gallery i London.

Hitta hit