Berätta! Berätta!

Bilder ur Lena Sjöbergs böcker för barn och unga

27 april 2024 - 3 november 2024

Berätta! Berätta!

 31 januari 2024

Upptäck en magisk värld av berättande och bildkonst genom Lena Sjöbergs böcker för barn och unga. Utställningen Berätta! Berätta! blir ett fantasifullt universum av olika världar som väcker läslust och kreativitet. Här visas målningar, teckningar och tryck ur Lena Sjöbergs böcker, tillsammans med skisser och arbetsmaterial som berättar om hur verken blir till. Till utställningen knyts ett rikt program som väcker lusten att läsa och skapa.

Loppor på drift, småfåglar bland skränande skator eller någon som stillsamt betraktar förbipasserande på en myllrande storköpsparkering. I Lena Sjöbergs bilder och dikter avtecknar sig det vardagliga och blir fantastiskt. Med underfundig humor och värme skapas bildvärldar som väcker igenkänning och förundran inför det stora och det lilla i tillvaron.

Lena Sjöberg (f. 1970) är författare och illustratör och debuterade 2005 med bilderboken Hurman hittar en skatt och med humorboken Dom är sötast när dom sover. Sedan dess har hon skrivit och illustrerat 30 böcker, producerat vuxenböcker, seriealbum arbetat som illustratör i olika media. Lena Sjöberg har blivit Augustnominerad två gånger och prisad i Svensk Bokkonst fem gånger. Hennes illustrationer ställs nu ut på Norrköpings Konstmuseum under perioden 27 april – 3 november. Utställningen är ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum och Norrköpings Stadsbibliotek.

 

Läs mer om utställningen: https://www.norrkopingskonstmuseum.se/utstallning/beratta-beratta/

Hitta hit

Fler utställningar på Norrköpings Konstmuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten